De Koning heeft bout aan jouw mening

Dat tirannie voorafgegaan wordt door corruptie zal iedereen nu wel weten. Was het niet Hitler die de Reichstag aanstak om met nieuwe wetgeving te komen die hem uiteindelijk de totale macht bezorgde? Wikipedia: “Hitler vaardigde naar aanleiding van de brand echter noodwetgeving uit die hem uitgebreide bevoegdheden gaf om de orde te herstellen”.
Als iets blijkt uit de pogingen referenda in Nederland af te schaffen, dan is het dat niemand in Den Haag op jou mening zit te wachten. De enige manier om je mening te laten horen in dit land is middels referenda en, daarvan hebben we er tot nu toe dan ook twee gehad. In beide gevallen is de uitslag volledig genegeerd en, dat lijkt een argument waarom de regering de huidige referendumwet wil afschaffen.

Sterker nog, die regering wil de ‘intrekkingswet’ door de kamer duwen, om de referendumwet te vernietigen. In die intrekkingswet wordt zelfs het houden van een referendum over die intrekkingswet verboten maar, heeft dat wel een solide juridische basis?
De logica is wat problematisch. Als de intrekkingswet van kracht is, dan bestaat de referendumwet niet meer dus, waar praat je dan nog over?. De wetgever heeft sneller gehandeld dan voor dit instituut intellectueel mogelijk was. Er zit een grote denkfout in dit wetsontwerp en, het gevaarlijke is dat zowel de eerste als de tweede kamer hier graag met een grote pas overheen stappen. Op dat moment is er geen sprake meer van onzorgvuldigheid maar, van een hele groep mensen die de hun gegeven invloed misbruiken om er een wet door te drukken die de Nederlander monddood maakt.

Ieder kamerlid en zeker de volledige eerste kamer zou namelijk dit stukje wetgeving alleen al moeten afwijzen omdat de kwaliteit ervan beneden NAP ligt. Deze wet is een gedrocht dat een prachtige weerspiegeling geeft van de haast waarmee de dictatuur van de schijndemocratie haar wil oplegt. Het schrijnende hieraan is dat de volksvertegenwoordiging met een overweldigende meerderheid hiermee instemt, dat geeft precies aan via welk pad we hier gekomen zijn.

Nederland had al tot deze conclusie na het eerste referendum kunnen komen maar, haalde haar schouders op. “Ze zullen het in Den Haag wel beter weten”, klonk keer op keer het onmachtige mantra. Nu hebben we de laatste vruchten daarvan gezien. We hebben zwakke wetgeving met haast door de kamer zien vliegen. Wetgeving die de ‘democratie’ verder uitholt omdat de politiek het beleid niet meer op de mening van de burger kan afstemmen. De politiek houdt liever vast aan dat ingegeven beleid en kan het stemgeluid van de burger niet meer verdragen, daarom maar geen referenda meer.

Minister Kasja Ollongren, de voorman van die tirannie, kreeg zelfs op grond van haar aanwijsbare incompetentie een motie van wantrouwen aan d’r outfit. Die motie werd ingediend door Thierry Baudet met geldige argumenten. Deze minister functioneert niet in het Nederland zoals dat is vormgegeven, treedt deze minister niet af, dan zal Nederland onder deze minister veranderen in een land waarin die minister wel past. De vraag is of wij Nederlanders dan nog in dit land passen.
De vraag die je in ieder geval kunt stellen is, hoe het mogelijk is dat de incompetentie van deze minister is vastgesteld met het voorstellen van slechte wetgeving? Hoe kan het dat dit voorstel mag doorgaan terwijl niet aan alle eisen is voldaan? Dit wetsvoorstel had in de Staatscourant moeten worden bekendgemaakt maar, zelfs in het plaatsen van deze simpele aankondiging heeft de minister gefaald.

Dus waarom mag dan de kop van incompetente Kasja niet rollen? Waarom blijf Karin zitten? Oh, Kasja was door d’r ouders Karin genoemd maar, sinds 2002 behoort ze tot de Nederlandse adel en dan klinkt Karin toch te boers. Waarom was er zo’n haast? Waarom wordt Ollongren niet ontslagen? En wat heeft de koning hiermee te doen?
Ja, tijdens het schrijven van dit stuk vallen alle puzzelstukjes in elkaar. Alle stukken waarnaar gerefereerd wordt beginnen met de cijfers 34 854 en worden opgevolgd met een volgnummer. Het eerste document zegt alles over deze democratie en de zogenaamde constitutionele monarchie. De intrekkingswet is tot stand gekomen dankzij een briefje van uw koning. Daarom vergeeft de kamer de incapabele minister. Zij kennen het knallen van de zweep waarvoor zelfs de SP ging op haar rug ging liggen.

Het raadgevend referendum is afgeschaft omdat de koning het wat vervelend vond. De regering luistert eerst naar de koning en zeker niet naar het volk. Hoeveel democratie is je dan ook al weer gelaten in het zo vrije Nederland?

Hieronder de link naar het document waar het allemaal begon. Niet dat je ons niet vertrouwen kunt maar, je mag niemand op zijn blauwe ogen geloven. Is het overigens niet vreemd dat zelfs de oppositie niets over dit stuk heeft gezegd?

Wat de oppositie wel doet is een laatste “F*ck de Koning” raadgevend referendum organiseren. Doe mee en zeg nog één keer dat het je niet zint. Het is de laatste mogelijkheid je stem nog één keer te laten klinken in de dictatuur die we nog steeds “Democratie” noemen.

https://forumvoordemocratie.nl/referenda/referendum-over-referendum

 

https://www.tweedekamer.nl/downloads/document?id=c3ed90be-106c-47b5-bf18-fe36bc1b72b8&title=Koninklijke%20boodschap.pdf

Eén gedachte over “De Koning heeft bout aan jouw mening

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: