Honderd Sysrische militairen gedood

Bij een “vergeldingsaanval” van de Amerikaanse luchtmacht zijn afgelopen woensdag honderd Syrische militairen gedood.

Zo berichtten ons de Nederlandse media. De Amerikanen zouden zich bedreigd hebben gevoeld op de door hen gesteunde militaire basis van “de democratische Syrische troepen”, een aan de Koerden gelieerde militie.

Voordat u zulke zaken voor zoete koek slikt, stelt u zich eens het volgende voor. U komt op een mooie avond thuis, als u ziet dat een stel inbrekers bezig zijn uw waardevolle spullen in hun auto te laden. Op het moment dat ze u zien, schieten ze u dood, en de journalist die hier verslag van doet noemt dat “zelfverdediging”.

En om nog een paar vergelijkingen te trekken, de Duitsers bombardeerden Rotterdam tot puin “uit zelfverdediging” en de VS vocht tien jaar lang in Vietnam, dat was, u wist het nog niet, gewoon “zelfverdediging”.

Tegen alle internationale verdragen en resoluties in, zijn er in Syrie enkele tienduizenden Amerikaanse militairen gelegerd. En sinds de NAVO-basis Incirlik in Turkije onder de loep ligt wegens de vanaf daar georganiseerde couppoging tegen Erdogan, hebben de Amerikanen in Syrië vier luchtmachtbases ingericht. Uiteraard zonder toestemming van de Syrische regering en bovendien zonder mandaat van de VN. Het gebied waarom gevochten wordt, is zeer rijk aan olie. Olie waarvan de VS vindt dat ze aan de VS toebehoort en niet aan Syrië.

Om met de woorden van Madeleine Albright te spreken: “Het is onacceptabel dat de rijkdommen van Siberië alleen aan Rusland zouden toebehoren”. Onacceptabel was het dat het goud van Libië aan Libië toebehoorde, of het uranium van Kongo aan Kongo, of het koper van Chili aan Chili. Nee, de natuur heeft zich vergist, die stoffen liggen per ongeluk allemaal in het verkeerde land. Eigenlijk behoren alle grondstoffen in de wereld allemaal toe aan de globalisten. De globalisten die de VS en hun leger misbruiken om hun wil te verheffen tot wet en met een hoop machtsvertoon op te leggen aan de rest van de wereld.

De aanval van eergisteren was een ultieme daad van agressie op het grondgebied van, en gericht tegen, een soevereine staat. De soevereine staat die Syrië heet waar de VS heeft geen enkel recht op heeft. In tegenstelling tot de Syrische bondgenoten Iran en Rusland die in het land zijn op uitnodiging van het Assad, de regeringsleider die de westerse media wegzet als dictator en het liefst zo snel mogelijk vervangen zien worden door een door het westen geïnstalleerde marionet. Daarom zal Rusland het als permanent lid op de agenda zetten van de eerstkomende bijeenkomst van de VN veiligheidsraad.

Toch zag de NOS kans, deze escalatie om te toveren tot het omgekeerde: bij onze staatsomroep waren de Amerikanen genoodzaakt zich te weer op te stellen tegen een verrassingsaanval van “pro-Assad-troepen”. Wat is dat trouwens voor rare benaming “Pro Assad-troepen”? Zullen we de Nederlandse krijgsmacht voortaan maar “Pro-Rutte-Troepen” noemen?

Het item kreeg sowieso nauwelijks aandacht. In tegenstelling tot gisterenavond, toen het NOS-journaal een minutenlang item uitzond vol oude beelden uit Syrië, ingesproken door die speciale trieste stem die ze daarvoor hebben: “de Syriërs hebben alles al over zich heen gehad: de vatenbommen, gifgasaanvallen en artillerie van Assad”. Natuurlijk hebben de Syriërs nooit te lijden gehad van ISIS, Al-Qaeda, Al-Nusra en al die andere salafistische terroristen die in het land actief zijn. Overigens allemaal benamingen voor groepjes terroristen die de media eraan gegeven heeft om de hele toestand vooral heel erg ingewikkeld te doen laan lijken. Maar eigenlijk is het helemaal niet zo ingewikkeld. Alle eerder genoemde “terroristen” groeperingen en “gematigde rebellen” zijn als je echt goed op zit te letten eigenlijk gewoon onderdeel van het huurlingenleger welke opgericht, gefinancierd en bewapend worden door dezelfde globalisten die eigenlijk niets anders willen dan eigendom over de grondstoffen en uitbreiding van hun macht.

%d bloggers liken dit: