Wall Street onderuit

Het grootste succes van Donald Trump, het succes waar continu mee geschermd wordt, is de economie. De Amerikaanse economie is booming, de werkeloosheid is laag en de werkeloosheid onder minderheden is lager dan ooit. Dat maakte het argument bij de bevolking voor Trump sterk. Misschien is Trump niet die racistische rijke-stinkerd die zelf alleen maar rijker wil worden …

Trump verlaagde de corporate tax zodat bedrijven hun kosten zien dalen, waardoor ze meer financiële ruimte hebben waarmee geconcurreerd kan worden tegen geïmporteerde producten en waardoor bedrijven ook hun personeel meer blijk van waardering kunnen geven. De gemiddelde Amerikaan is heeft dankzij een aantal belastingmaatregelen zijn besteedbare inkomen zien toenemen. Dat geld vloeit bijna direct terug in de economie. Het zogenaamde ‘Blue Collar’ gedeelte van de werkende bevolking kwam constant geld tekort hetgeen de snelheid van de geldomloop en de massa van die stroom beperkte.

De DOW Jones bleef het ene na het andere record vestigen en de FED heeft met de verhoging van de rente de economie proberen te remmen. Het argument daarbij was de inflatie te beperken. Een argument dat plausibel klinkt, totdat men te ver gaat. De FED wilde zelfs anticiperen op het feit dat de nieuwe belastingplannen van de Trump administratie een groei teweeg zouden brengen en de rente verhogingen eerder invoeren. Men wist dus bij de FED dondersgoed wat goed voor de Amerikaanse economie was, ondanks dat de VS 9 jaar lang heeft gedobberd.

Dus, heeft die rente dan deze daling van de beurs veroorzaakt? Nou nee, dat is in een samenspel tussen tussen de verhoogde rente en de high-frequency traders gebeurd.
De beurzen zijn geen eerlijke handelsplekken. De handel op de beurzen wordt volledig gemanipuleerd door computers die trends volgen. Die variabelen en algoritmen die de manier bepalen waarop die computers handelen worden naar behoefte gemanipuleerd. De eerste engineer van deze software, was Max Kaiser. Kaiser, nu activist, legt in de video hieronder uit hoe dit werkt.

Omdat de rente was verhoogd, was de trend op de beurs er één van een voorzichtige neergang. Er was een dalende trend en zo’n trend verloopt in grafieken met pieken en dalen. Als de computers worden ingesteld om op een nominale neerwaardse in hun handelsbalans meer verkopen te doen dan aankopen, dan daalt de koers van een aandeel. Omdat dit hoog frequent gebeurt, gaat dit om enorme hoeveelheden geld die in een bepaalde richting geschoven worden en, daar reageert dan de rest van de markt op. Men verliest het vertrouwen in een aandeel en de prijs ervan blijft zakken totdat de markt zich op een ingestelde waarde stabiliseert.

De markt rent dus achter de computers aan en, dit keer waren het in ieder geval de computers van Goldman Sachs en Morgan Stanley die de markt op deze wijze gemanipuleerd hebben. Ook hier wil de Trump administratie de rem op gooien door over iedere transactie een kleine belasting te heffen. Op deze manier wordt high frequency trading een stuk duurder omdat niet hetzelfde aandeel duizenden keren opnieuw verhandeld kan worden zonder dit een dure aangelegenheid te maken. Die regelgeving bestaat nog niet en, nu probeert de financiële wereld haar eigen ‘Deep State’ te beschermen door de beurzen een deuk op te laten lopen. Deze plotselinge beursdaling is een directe aanval op de huidige regering om het narratief te verleggen.

Deze economische aanval zet wel de Federal Reserve Bank in een kwetsbaar daglicht. In zijn inauguratie speech heeft Donald Trump zelfs een hint gegeven over hoe oneerlijk het geld was. Dat was direct geadresseerd aan de private krachten die het geld uit het niets creëren en daarover rente incasseren. Daar zit ook de kern van het probleem waarmee de wereld te kampen heeft want, het globalisme vindt haar thuisbasis in de centrale bank.

http://maxkeiser1.blogspot.nl/…/high-frequency-trading-expl…

https://www.businessinsider.nl/trump-tax-plan-could-hold-…/…

%d bloggers liken dit: