FBI directeur Andrew McCabe stapt op.

Naar aanleiding van de Fisa-memo van een week geleden, heeft Andrew McCabe van de Federal Intelligence Agency, de Amerikaanse binnenlandse inlichtingendienst, ontslag genomen. McCabe speelt een belangrijke rol in het plot tegen Trump. Hij gaf leiding aan Lisa Page en Peter Strzok. Van deze FBI-medewerkers, die ook een privérelatie hebben, zijn tekstberichten onderschept door MI (Military Intel). De berichten duiden op een geheime organisatie waarvan in elk geval Page, Strzok en McCabe deel van uit maakten. Deze organisatie had slechts één doel en dat was: de verwijdering van Donald Trump als president.

Er gaan zelfs geruchten dat deze organisatie het plan had Trump te vermoorden als alle andere pogingen – zoals hem via een afzettingsprocedure te verwijderen – zouden falen. Dit clubje mensen is ook één van de motoren achter de hele Rusland-complottheorie geweest.

De vrouw van McCabe is nog in de race voor een plek in de senaat geweest met steun van een ‘vriend’ van de Clintons. McCabe is ook degene geweest die de e-mailschandalen van Clinton heeft onderzocht en als ‘slordig’ heeft gecategoriseerd. Slordigheid wordt niet vervolgd in de VS maar nalatigheid wel. Uit de Fisa-memo komt naar voren dat de FBI niet ingreep uit vrees voor wraakacties van Clinton, mocht ze president worden. Zo heeft Clinton in de race om het presidentschap van 2016 kunnen blijven terwijl ze eigenlijk door de FBI onderzocht had moeten worden op haar criminele activiteiten.

Clinton en McCabe hadden dus een onderlinge afhankelijkheid en beiden konden geen Trump als president gebruiken. De verstrengelingen van McCabe met de politiek waren al eerder als zorg uitgedrukt maar, onder het bewind van Obama werd aan deze zorg geen gehoor gegeven.

Vanuit het kantoor van McCabe is vergaderd over manieren het presidentschap van Trump te beëindigen, zoals is gebleken uit de talloze tekstconversaties tussen Strzok en Page. McCabe heeft naar aanleiding van hetgeen gebeurd is in relatie tot die tekstberichten zijn ambt vandaag neergelegd, 3 maanden voordat hij met pensioen zou gaan. Het hoeft geen uitleg dat daarmee de FBI zich ver, heel ver buiten haar boekje is gegaan door zich rechtstreeks met de verkiezingen bezig te houden.

De tekstberichten van de afgelopen 5 maanden tussen Page en Strzok zijn nu op wonderlijke wijze verdwenen. Het schijnt om een aan aantal van maar liefst 50.000 berichten te gaan, een verbluffende aantal voor twee mensen die er daarnaast ook nog de tijd voor vonden om er een affaire op na te houden. Ondanks dat deze berichten niet meer op de telefoons van Strzok en Page staan, is het onwaarschijnlijk dat de NSA ze ook niet meer kan vinden. Dat laatste zou wel een leuk detail zijn, omdat Big Brother aanvankelijk z’n pijlen op Trump had gericht en de samenzweerders, die dankbaar van de spionage capaciteiten van de staat gebruik maakten, nu door hetzelfde mechanisme ten val worden gebracht.

McCabe is slechts de eerste die omvalt, maar met zijn vertrek is het ‘drainen van die Swamp’ nu echt begonnen. We zullen nog even moeten afwachten of McCabe vervolgd gaat worden. Aangezien de VS in een nationale noodtoestand verkeert met het ondertekenen van de executive order van 21 december 2017, is het mogelijk mensen als McCabe voor een militair gerecht te brengen. Een militair gerecht, omdat de rest van het rechtssysteem is overwoekerd met een corruptie niet ongelijk aan die bij de FBI en van McCabe. Dit is slechts de aftrap en morgen geeft Trump zijn State of The Union speech.

Na één jaar Trump begint ’The Deep State’ af te brokkelen en reken er maar op dat Donald Trump pas klaar is als hij dat bolwerk met de grond gelijk heeft gemaakt.

https://edition.cnn.com/…/poli…/andrew-mccabe-fbi/index.html

%d bloggers liken dit: