De NOS zwijgt over FISA memo

Terwijl elke hik of tweet van Trump moeiteloos het NOS-journaal haalt, worden de kaken van de Nederlandse pers stevig op elkaar gehouden over “de FISA memo”.

In Amerikaanse regeringskringen wordt de Fisa-memo gezien als “Watergate met steroïden” ofwel een hoogst explosief gebeuren. Het stuk van vier pagina’s is opgesteld door de interne inlichtingendienst van het Congres en vat een groter dossier, van 90 pagina’s, samen over de handelingen van de FBI, de binnenlandse veiligheidsdienst, voor de presidentsverkiezingen.

De inhoud is zeer geheim, maar de mensen die het gelezen hebben noemen het schokkend.

Om maar iets te noemen: in het onderzoek naar de gelekte en verdwenen Clinton-emails waren de leidende FBI-medewerkers niet alleen rabiate tegenstanders van Trump, ook waren ze bang op wraak vanuit het Clinton-kamp. Vandaar dat FBI-directeur Comey in amper een etmaal zei, geen onwettige zaken te zijn tegengekomen in de tienduizenden emails.

Hiermee ging de FBI al rijkelijk buiten haar boekje door de democratie te ondermijnen, het gaat nog veel verder dan dat. De FBI, door bovenstaande ontmaskerd als verlengstuk van de Democraten, lieten het Republikeinse verkiezingsteam uitgebreid bespionneren. Dat deden ze deels door de Britse MI6 in te zetten onder een reeks wetten die aangenomen waren om terreurdreiging tegen te gaan. Clinton, toen nog minister van Buitenlandse Zaken, gebruikte dus een buitenlandse inlichtingendienst als werktuig voor haar eigen kandidatuur. Was het niet MI6 dat met het prostitutie-verhaal aankwam? Juist ja.

Ten slotte onthult de FISA-memo de rol van president Barack Obama, die persoonlijk betrokken was bij het laten afluisteren van het Trump-team en zelfs bij het hacken en afluisteren van Trump Towers.

In het voorjaar van 2016 was bovendien door Comey al een plan gemaakt om Trump op allerlei manieren te koppelen aan Rusland. Trump en Poetin zouden vrienden zijn. Trump zou tijdens een bezoek aan Moskou chantabel zijn gemaakt met prostituées. Er werden allerlei Russen en Russinnen naar het Trump-team gestuurd met zogenaamde interessante informatie. Elk gesprek tussen leden van het Trump-team en een Rus werd vastgelegd om later te kunnen gebruiken. Het weerhield Trump er niet van om nipt, met een minderheid van stemmen maar een meerderheid van kiesmannen, president te worden.

In de Amerikaanse pers groeit inmiddels de roep om de FISA-memo en -rapport vrij te geven. Dit is te groot, te belangrijk, of zoals de presentator van Fox het zegt, dit knaagt aan de basis van de natie.

Wanneer gaat u het dan wel horen via de Nederlandse pers? De Democraten werken nu aan een volkomen onzinnige verklaring, dat wie geloof hecht aan de FISA-stukken een landverrader is die eigenlijk werkt voor “De Russen”. Dat zal het moment zijn waarop u ervan hoort. De NOS die het journaal begint met “De Russen hebben geprobeerd de Amerikaanse democratie te verpulveren”.

De doomsday-klok tikt naar een minuut voor twaalf.

http://insider.foxnews.com/…/fisa-memo-feinstein-and-schiff…

%d bloggers liken dit: