FAKE NEWZ

Wat in de Mainstream “Fake News” wordt genoemd, bevat informatie aangaande onderwerpen die in het nieuws zijn. De MSM klinkt uniform en wanneer daarvan afgeweken wordt, dan schaadt dat het beeld dat deze vorm van media probeert achter te laten bij de kijker. De kijker heeft geen keus binnen de reguliere media, ondanks dat de Mainstream divers lijkt.

Complot?

Alle kanalen brengen nieuws vanuit hetzelfde perspectief. De consument krijgt -ongeacht welke zender hij opzet- hetzelfde verhaal te horen. Dat verhaal móet dus wel waar zijn, want al die individuele zenders zeggen hetzelfde. Als ál die kanalen zeggen dat Assad kinderen vermoordt met gifgas, dan móet dat wel waar zijn. Zou het Mainstream nieuws niet kloppen, dan moet de informatie wel onderling afgestemd worden, of van bovenaf als content aangeboden.  

Spotvogel

Operation Mockingbird is een CIA-operatie en geboren in de jaren ’50. Het doel van deze operatie is controle verschaffen over de media. Die controle heeft twee belangrijke functies. Door bepaalde nieuws-items te onderdrukken, blijven organisaties zoals de CIA, vanuit de schaduw opereren. Door het nieuws te beïnvloeden kan het de steun van de burger voor bepaalde zaken vergroten. Zo maken door gifgas gedode kinderen, bij de meesten veel emoties los. Als de emotie overneemt, dan neemt de ratio af. Als tijdens het tonen van die beelden nog een dader wordt genoemd, heeft men genoeg gehoord om te weten op wie de woede gericht moet worden en dat maakt de acties voor de massa acceptabel. 

 

Info is info

De MainStream Media is nog steeds informatief voor degene die het bovenstaande begrijpt. Uit die informatie kun je het beleid van de toekomst halen. Je wordt geïnformeerd over waar overheden op aan willen sturen en daarover kun je een mening vormen. Deel je die mening met het publiek, dan wordt dat graag “Fake News” genoemd. Er is een heleboel nieuws dat niet klopt, maar komt het uit de grote kanalen, dan mag je begrijpen dat het meestal propaganda is.  

2 gedachten over “FAKE NEWZ

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: