Wat levert zo’n raketaanval eigenlijk op?

Syrië is aangevallen voor onbewezen misstand tegen eigen bevolking door een coalitie tussen Frankrijk, het VK en de VS. De kwaliteit van de aanval was ongeveer gelijk aan de vorige. Er is geen dode gevallen volgens de eerste berichtgeving en de meeste Tomahawks zijn neergehaald door Syrische luchtafweersystemen. Militair heeft deze aanval geen enkel doel gediend. Politiek is er echter heel veel tegelijk gaande.

Rusland heeft het verzoek om een vergadering van de VN veiligheidsraad gedaan. Rusland creëert hier een platform waarin de legaliteit van dit soort militaire acties ter discussie wordt gesteld. Die spreekbuis is belangrijk omdat hier weer kan worden aangetoond hoe men zonder VN mandaat soevereine landen bombardeert als het even zo uitkomt. Er was bij de vorige raketaanval geen enkel bewijs dat die aanval legitimeerde en, deze aanval had precies dezelfde karakteristieken.
De MSM in de VS zal in een spagaat terechtkomen. Gaat men de actie van Trump steunen tegen het oude narratief in? Zetten ze nu Trump weg als een oorlogshitser, dan moet dat met de waarheid ondersteund worden. Voordat je het weet gaat het weer over Benghazi, de pijnlijke waarheid achter 8 jaar Obama en, het Benghazi onderzoek naar Clinton.

De achterban van Trump lijkt alle hoop te hebben opgegeven, “Trump is verloren, wordt waarschijnlijk gechanteerd en de nieuwe Amerikaanse revolutie zit ernstig in de problemen.” Dat is de boodschap die we vanuit de voorheen Trump steunende media kunnen vernemen. Is dat een act?
De Russische reactie op deze ‘aanval’ is alleen een diplomatieke, tegen alle voorheen geuite retoriek in. Lavrov heeft eerder deze week vermeld dat Rusland ‘anders’ zou kunnen reageren dan bij de aanval in 2017. Dat woordje ‘anders’ is aan veel speculatie onderhevig geweest, ook in Rusland.

 

 

De Russische kiezer zou graag zien dat er opgetreden wordt. Men is daar het gedrag en de loze beschuldigingen van de afgelopen jaren meer dan zat. Dit kost Putin nu wat steun van het volk maar, de verkiezingen zijn al geweest. Wat kan Rusland winnen met een militaire reactie? Een verdere escalatie van het gehele conflict in Syrië kan daardoor weer oplaaien terwijl ISIS in Syrië zo goed als volledig verslagen is. Het Russische leger was al bereid zich terug te trekken, net als de Amerikaanse president net voor de gasaanval hetzelfde heeft geopperd.

Dus, zowel Putin als Trump willen hun militaire aanwezigheid in Syrië beëindigen. Dat gaat niet gebeuren als de VS en Rusland mekaar nu in de haren vliegen. De oorlog in Syrië is een uitwas van het globalisme, de groep die alle landsgrenzen op de wereld wil vernietigen en die wereld onder één bestuur wil laten vallen. Zowel Trump, Putin als ook Assad zijn beslist geen globalisten en, dat schept een band die je aan de buitenkant niet ziet.

Hoe erg is dan zo’n raketaanval van de VS. Ondanks dat er flink wat vuurwerk is afgestoken is het resultaat minimaal te noemen. Waarom zijn die Tomahawks niet effectiever? Zijn de doelen van deze raketten vooraf doorgegeven aan die vermeende vijand? Is dit niet oorlogje spelen dat wel een narratief neerzet dat alle vermoedens overhoop gooit maar, zonder fysiek resultaat?
Rusland kan nu bepaalde zaken bespreken op een wereldtoneel, Trump brengt zijn binnenlandse oppositie behoorlijk in verwarring en Assad kan alsnog de OPCW ontvangen om de gifgasaanval te onderzoeken. Dit was al meteen door Syrie na de aanval bij de VN gedaan maar, toen kwamen de Amerikanen met een resolutie waar Rusland haar veto tegen heeft uitgesproken. Er is namelijk geen speciale regelgeving vanuit de VS nodig om de OPCW onder de bescherming van het Syrische leger haar werk te laten doen.

Wie hebben hier iets mee gewonnen? Wie hebben hier in ieder geval niets mee gewonnen is een vraag die belangrijker is. Israël wint niet. Israël heeft geen baat bij het voortbestaan van een sterk Syrië. Israël bombardeert al geruime tijd doelen op Syrische bodem en, zolang als de VN de soevereiniteit van Syrië niet erkent, dan kan de hele wereld daar zijn explosieven ongestraft droppen. Dit zal onderwerp van gesprek zijn binnen de vergadering van de veiligheidsraad.
Saoudi Arabië en Turkije winnen ook niet. De saoudi’s zijn grote sponsoren van het kalifaat geweest dus, die hebben baat bij een voortduren van de oorlog in Syrie. Besprekingen zijn altijd een gevaar voor oorlogen. De globalisten winnen ook niet, de raketten zijn afgevuurd en de oorlog is niet verder opgelaaid.

We zien Putin zich de laatste jaren als 3D schaakmeester ontplooien en, zo’n schaakmeester kijkt nauwlettend naar de politiek binnen het kamp van de vermeende vijand. Trump is geen vijand als hij geen globalist is.
De reden waarom Trump zich gedwongen zag deze actie te ondernemen is duidelijk geworden na de vergadering die hij met zijn Joint Chiefs had. De generaals zagen de terugtrekking van het leger niet zitten terwijl Trump dat eiste. Uit die vergadering is gelekt en, kort daarop kwam de gasaanval. Degene die denkt dat Trump zo stom is om zonder enige bewijzen een aanval in te zetten op het regime dat er geen enkele baat bij had een gasaanval op eigen bevolking te doen, heeft geen oog voor de binnenlandse politiek van de VS. Donald Trump levert nu in, incasseert de verloren steun van zijn mensen en verenigt hiermee de Amerikaanse bevolking.

De komende weken gaan we enorme ontwikkelingen rond Syrië zien. Het globalistische project dat daar voeten aan de grond heeft gekregen wordt verder buiten de deur gezet. De VS zal Syrië binnen een jaar verlaten en misschien wel eerder. Syrië zal als soeverein land haar grondgebied tegen Israëlische vliegtuigen kunnen beschermen en, haar grenzen kunnen versterken.
De Twitter retoriek van Trump was een soortgelijk toneel als die richting Kim Jong Un. De raketaanval leek op die van 2017 en, ook toen is er geen enkel bewijs voor de schuld van Syrië gevonden. Dit is nu de tweede keer dat de VS zo’n aanval doet op basis van helemaal niets. De OPCW gaat dit aantonen en dit zal voor het oog van de wereld besproken worden. Ergens moet men gaan begrijpen dat landen die zijn gedreven door globalisme de internationale wetten schenden.

Als de VS geen soeverein land kan zijn, dan heeft het globalisme gewonnen. Als Trump binnen de VS de strijd van dat globalisme wint, dan wordt Rusland een absolute bondgenoot van de VS. Dan blijft de EU met China over. De EU is globalisme in haar puurste vorm en China vaart een eigen koers terwijl het dat globalisme gebruikt om vooruit te komen.
Dit hele verhaal kan zich tegen het globalisme keren. Steeds meer Amerikaanse burgers zullen de recente geschiedenis opnieuw leren kennen en helden als Obama in een ander daglicht zien. Men zal makkelijker met elkaar in gesprek gaan en, dat medicijn is nodig in de VS. De MSM zal moeite hebben om een plausibel narratief te vinden, waarmee de hele onzin die zij al jaren uitkramen nog duidelijker gaat worden. De alternatieve media kanalen zullen daardoor meer tractie krijgen en het globalisme met de waarheid om hun oren blijven slaan.

Dus, die derde wereldoorlog die gaat weer de koelkast in. Dat betekent niet dat die koelkast op slot zit maar, dit incident gaat heel anders uitpakken als de MSM wilde doen geloven. Die media heeft alles op alles gezet om tot oorlog te komen maar, de Russen happen niet. De VN moet nu met verstandige woorden komen om zichzelf niet volledig af te schrijven. Waar heb je de VN nog voor nodig als het geen uitspraken doet over de schendingen van het internationale recht?
De grote vraag is of Nicky Haley de stoel van de VS binnen de VN blijft warm houden. Zij heeft hier met een hoop agressieve taal op aangestuurd en, misschien is het nu een goede tijd om van haar afscheid te nemen. Deze hele aanval zegt meer over de problemen binnen de Amerikaanse overheid dan over de oorlog in Syrië.

%d bloggers liken dit: