Hunting for Hillary

Er gebeurt een hoop in de VS en, het tempo waarin het nieuws zich gaat opvolgen kan weleens vreemde vormen aannemen. Vandaag heeft speciaal onderzoeker Robert Mueller besloten dat het onderzoek voorbij is. Er is niets van de vermeende collusie tussen de Trump campagne en welke Russen dan ook gevonden.
Verder heeft Trump minister van buitenlandse zaken Rex Tillerson ontslagen. Twee uur daarna overkwam – onderminister van hetzelfde departement – Steve Goldstein hetzelfde lot. Goldstein werd ontslagen na uitlatingen over meer loyaliteit richting Tillerson te voelen dan richting Trump. Dat was vandaag 13 maart 2018. Gisteren heeft Trump’s personal assistant – John McEntee – zelfs het Witte Huis onder escorte verlaten. “Security issues”, werd hiervoor als argument gegeven.

Nieuwe Fase

De VS is nu definitief een nieuwe fase ingegaan als het om ‘Killing The Deep State‘ gaat. Tillerson en Trump droegen niet hetzelfde beleid. Belangrijk daarbij te vermelden is dat Tillerson een dubieuze geschiedenis kent, als je kijkt waar hij vandaan komt. De keuze voor Tillerson is te snel gemaakt. Tillerson heeft als CEO van Exxon Mobile een ruime ervaring met het zakendoen in het buitenland. Hij kende Vladimir Putin persoonlijk en, dat leek belangrijk. Exxon Mobile is echter een poot van het oude Standard Oil van de Rockefellers. De Rockefeller familie zijn echte globalisten en, dat schijnt van invloed te zijn op het gedrag van Tillerson in zijn functie als minister van buitenlandse zaken.

De Russen hebben het gedaan

Tillerson had afgelopen maandag nog een grote mond richting de Russen omdat volgens hem; het zenuwgas waarmee de Russische oud-spion Sergei Skripal in het Verenigd Koninkrijk is vergiftigd duidelijk in Rusland gemaakt is.
Trump reageerde veel milder op deze beschuldiging en wil de bewijzen afwachten. Door het narratief van Theresa May en de gehele globalistische propaganda machine te volgen laat Tillerson precies zien uit welk hout hij is gesneden. Van dat hout maakt Trump wrakhout, dat is wat ‘Draining The Swamp’ betekent. De onderhandelingen met Noord Korea zijn ook zonder inmenging van Tillerson tot stand gekomen, omdat hij daar waarschijnlijk alleen een negatieve rol in had gespeeld. Een paar uur voor de aankondiging dat Trump met Kim Jong Un gaat praten, vermeldt Tillerson nog in volle onwetendheid dat op besprekingen met Noord Korea nog lang geen zicht is. Tillerson was al geïsoleerd en, deed niet meer echt mee.

Effectiever

Voormalig CIA directeur Mike Pompeo wordt minister van Buitenlandse zaken. Pompeo is niet doortastend genoeg als directeur van de CIA gebleken. Dat kun je hem niet aanrekenen omdat het een oppermachtige en uiterst geheime organisatie is. Pompeo is niet van het kaliber van een Michael Flynn en zelfs Flynn heeft zich in de luren laten leggen door de FBI. Pompeo heeft zich meer op de achtergrond gehouden dan van te voren is ingeschat en zal waarschijnlijk op Buitenlandse zaken effectiever zijn, zeker nu hij de CIA ook van binnen kent.
De CIA is naast de FBI en de NSA de grootste uitvoerende poot van de Deep State. Pompeo heeft wel het vertrouwen van het CIA personeel gewonnen maar, niets blootgelegd dat deze organisatie ook maar enigszins besmet. Pompeo is als CIA directeur niet zo sterk gebleken als hij gepresenteerd werd en was niet bekend genoeg met de handel en wandel binnen deze geheime dienst.

Eerste CIA directrice

Voor het eerst in de geschiedenis krijgt de CIA nu een vrouwelijke directeur. Gina Haspel, de voormalig vice directeur en rechterhand van Pompeo neemt het roer over. Haspel is een controversiële dame. Ten eerste is Haspel een echt CIA-beest. Zij heeft als undercover agente gewerkt en bekleedde verschillen hoge functies binnen de dienst. Ze heeft ook in 2002 de leiding gedragen over een clandestiene gevangenis in Thailand. Daar zijn praktijken als water boarding op gevangen toegepast om ze aan het praten te krijgen.
Haspel kent de weg en dwingt respect af binnen de dienst. Zelfs James Clapper en Michael Haydon spraken zich lovend over haar uit. Dat zijn twee heren die zich tot de aartsvijanden van Donald Trump rekenen. Pompeo zegt over Haskel dat ze ‘dingen gedaan krijgt’. Dat kan een indirecte aanleiding zijn voor het zwakke functioneren van Pompeo. De tijd zal leren aan welke kant Haskel staat en het geheel roept meer vragen op dan nu beantwoord kunnen worden.

Pesthekel aan Clinton

Het goede nieuws is dat Pompeo een pesthekel aan Clinton heeft. Pompeo, onder andere ex-militair, neemt Clinton de hele Benghazi affaire bijzonder kwalijk. Nu zit Pompeo op een plek waar hij heel veel druk kan leggen op de vervolging van Clinton. De FBI in Arkansas is al in januari een onderzoek naar de Clintons begonnen maar, toen stonden de stukken op het schaakbord nog heel anders. Toen was de Nunez memo nog niet publiek en het onderzoek van Mueller nog in volle gang. De Trump administratie was toen nog niet in staat het offensief te openen maar, alles wordt nu in stelling gebracht.

Op dit moment lopen er drie verschillende onderzoeken betreffende de Clintons:

– De handel en wandel van de Clinton Foundation
– De e-mail server van Hillary
– Het Uranium1 schandaal

Pompeo staat nu aan het hoofd van het departement dat voor Tillerson van Hillary Clinton was. In dit departement zitten nog tal van Obama achterblijvers waar Tillerson niet tegen optrad. Nu waait er een andere wind en, Pompeo is geen watje. Hij kan de FBI en het ministerie van Justitie (DOJ) van de informatie die Tillerson niet vrijgaf. Pompeo walgt van de ‘pay to play’ Clinton ethiek en zal alles in het werk zetten om de Clintons voor de rechter te krijgen. Dat terwijl Tillerson het nodig vond om het ‘establishment protocol’ te hanteren en de Clinton zaak te laten rusten.

%d bloggers liken dit: