Wordt Trump gechanteerd?

De helft van Amerika is woedend over de draai van Donald Trump ten aanzien van de inhoud van het tweede amendement. Zijn uitspraken waren gematigd na de recente schietpartij op de school in Florida. Het voorstel dat hij toen deed was olie op het vuur en wakkerde de woede van het linker deel van de VS aan: Trump stelde voor leraren te bewapenen tegen eventuele aanvallers! De leerkrachten zouden zogenaamde “concealed carriers” worden. Het wapen zou uit het zicht blijven, zodat niemand weet wie bewapend is en wie niet.  

Scholen zijn wapenvrije zones 

Vuurwapens in de klas leidde tot reactie, maar dat is een praktijk die al in verschillende counties gebezigd wordt. Scholen zijn zogenaamde “Gun Free Zones”. Een term waar wij als Nederlanders weinig mee hebben, omdat onze hele maatschappij een gun free zone is. 

In de VS ben je als burger vrij om een vuurwapen te dragen. Je mag daar met je AR-15 gewoon over straat, alleen in de gun free zones niet. Nu is het lastig om gewapende personen te weren uit deze zones want zij zijn bewapend en dat is verder niemand in die “Gun Free Zones”. Dus Trump wilde leerkrachten opleiden in het gebruik van wapens om de scholen te verdedigen. 

Gelijkmaker 

Het nadeel van vuurwapens is de ongelijke strijd die ontstaat op het moment dat maar één van de partijen bewapend is. Vuurwapens zijn de gelijkmaker. Het maakt een bejaarde vrouw van 80 even gevaarlijk als een vent van 20. Het verbod op vuurwapens maakt dan ook brave burgers machteloos tegen criminelen. Criminelen zijn namelijk crimineel omdat ze niet naar wetten luisteren. 

Verwarring 

Op de 28ste februari 2018 vindt echter een publieke ommekeer in de houding van Trump plaats. “Het moest maar eens afgelopen zijn met die flauwekul”, aldus Trump. Plotseling keert het volledige narratief om en dat schept een hoop verwarring en woede bij zijn achterban. Het tweede amendement wordt gezien als de veiligheidsklep op de vrijheid van individuen. Als de overheid onconstitutioneel handelt, dan heeft de burger het recht en zelfs de plicht zichzelf en daarmee het land te beschermen. Dat is de achterliggende gedachte achter dat zo door statisten gehekelde 2de amendement.  

Draaien 

Plotseling zie je Donald Trump een draai van 180 graden maken. “Het moet maar eens afgelopen zijn met die onzin.” Trump geeft de democraten de vrije hand in het voorstellen van nieuwe wetgeving en belooft zijn steun. Zijn woorden daarin lijken solide, maar Trump maakt enkel suggesties en zegt fan van het 2de amendement te blijven. Daarnaast wordt hij tegenstrijdig en dat maakt een hoop los aan beide kanten van het politieke spectrum. 

De trukendoos 

Trump heeft een deel van zijn ‘Art of the Deal’ trukendoos al met het DACA overleg getoond. Toen heeft hij ook de partijen op pad gestuurd met de boodschap: “Maak maar iets en ik teken wel”. Vervolgens heeft hij het voorstel dat daaruit kwam verworpen omdat de voorgestelde wetgeving niet voldeed aan zijn eisen. Daarna is er een hoop discussie ontstaan en – toen de partijen nog alleen maar rollend over straat gingen – deed hij een voorstel dat té genereus was en toch door de democraten werd geweigerd. Daarmee liet hij zien hoe tegendraads de tegenpartij was en dat de democraten iedere vorm van samenwerking blokkeerden. Deze actie van Trump had toen een functie maar, of hij nu weer in die trukendoos grijpt, zullen we moeten afwachten. 

Hope Hicks 

Opvallend aan ’The Chain of Events’, is het vertrek van Hope Hicks. ‘The Hopester’ zoals Trump haar weleens liefkozend heeft genoemd, vertrekt plotseling. De vraag die al vaker is gesteld leidt nu tot enorme speculatie: “Heeft Trump een relatie met Hope Hicks gehad? Is Hope Hicks een ‘sex-operative’? Wordt Trump gechanteerd en is deze wending daar een resultaat van?” 

Dat Hope Hicks het type vrouw is waar Trump voor valt mag duidelijk zijn. Het is een mooie, energieke vrouw, die zelfs wat uiterlijke overkomsten met Melania Trump heeft. Tussen Trump en zijn vrouw botert het al een tijdje wat minder, dat was ook tijdens de State Of The Union duidelijk te zien. Trump is in die val gelopen. Heeft zijn mogelijke chantabiliteit invloed op zijn houding op dit moment? 

Trump gechanteerd 

Het is allemaal niet uit te sluiten maar, laat een Trump zich chanteren? Wat zijn de gevolgen als deze mogelijke affaire uitkomt en hij toegeeft dat dit gebeurd is? Uiteraard zal zijn vrouw geen gat in de lucht springen, maar als je al gechanteerd wordt, dan blijft het onzeker of deze informatie haar niet bereikt. Politiek kan hij nooit winnen door zich te gedragen zoals men van hem gaat eisen. Dus, als Trump gechanteerd wordt, dan gaat hij altijd incasseren. Hij heeft heel veel geïnvesteerd om te zijn waar hij zit. 

Amerikaanse revolutie 

Het presidentschap van Trump gaat niet over hem, maar hij is in de VS de voorman van de tweede Amerikaanse revolutie. Trump is niet te chanteren als hij de vernedering incasseert. We hebben tijdens én na de verkiezingen gezien, dat hij hiermee omgaat als geen ander. De man heeft een enorm incasseringsvermogen en veert continu op met dezelfde energie die hem had moeten neerslaan. Dus, als Trump wordt gechanteerd, dan is de verwachting dat hij met de billen bloot gaat. Verbergen heeft namelijk geen zin. 

Alex Jones

Alex Jones probeert de moed erin te houden maar, zijn bronnen binnen het Witte Huis hebben hem dat het vertrek van Hicks met een sexuele affaire te maken had. Het beleid van Trump is iets om de komende tijd in de gaten te houden, evenals de geruchten die op gang gaan komen. Het zou wel belachelijk dom zijn als Trump zich heeft laten verleiden omdat hij had moeten weten dat hij een target was.

%d bloggers liken dit: